Your CompanyLogo
Bli lærlingBli lærebedriftLærefagOm ossKontakt ossAktuelt

Footer

Company name

      Facebook
      Instagram
      LinkedIn

      © 2023 Sunnmøre kommunale opplæringskontor.
      Alle rettigheter.

      Ernæringskokkfaget handler om valg av råvarer og tilberedning av ernæringsriktig mat og spesialkost, i tråd med helsemyndighetenes kostråd og gjeldende regelverk.

      Arbeidsoppgaver

      • produsere ernæringsriktig mat og spesialkost
      • sikre trygg matproduksjon i samsvar med virksomhetens rutiner og regelverk
      • tilberede og servere mat og måltider etter ulike behov, allergier, intoleranser, diagnoser og kost i ulike livsfaser
      • velge egnede råvarer og tilberedningsmetoder i utvikling av menyer og måltider og porsjons- og næringsberegne retter og menyer for brukergrupper med behov for ulike dietter
      • kommunisere med ulike brukergrupper

      Ernæringskokken skal kunne lage mat som gir positive opplevelser, til både friske og syke. I helse- og omsorgssektoren skal ernæringskokken være en spesiell ressurs for å gi gode og næringsrike måltider. Yrket har utviklet seg i samsvar med at ernæring og helse har fått mer oppmerksomhet. Du kan ofte arbeide tett sammen med kostøkonomer i planleggingen av ukens menyer.

      Aktuelle arbeidsplasser

      Ernæringskokken jobber på større arbeidsplasser innenfor det private og offentlige. Eksempler på arbeidsplasser kan være sykehus, forsvaret, oljeplattformer og lignende.

      Utdanning

      Videregående trinn 1: Restaurant og matfag

      Videregående trinn 2: Kokk- og servitørfag

      Videregående trinn 3: 2 års læretid i bedrift: Ernæringskokkfaget

      Picture of the author

      Ernæringskokkfaget

      Vil du vite mer om ernæringskokkfaget?

      Vil du vite mer om ernæringskokkfaget?

      Se Vilbli.noSe læreplanen